DEGRA
Engineering your solutions

Bedrijfsovername Hydro-CAN Engineering door DÉGRA

Numansdorp – DÉGRA haalt per 1 maart 2023 nieuwe kennis en technologie in huis met de overname van Hydro-CAN Engineering. Afgelopen jaren was de samenwerking al intensief en bleken beide partijen elkaar goed aan te vullen. Met de kennis en ervaring van Hydro-CAN wil DÉGRA verder invulling geven aan de groeiende vraag van klanten naar intelligente machinebesturingssystemen.

Hydro-CAN ontwerpt en levert CAN-bus besturingen voor hydraulische en elektrische systemen. Het bedrijf biedt een complete lijn van hardware, voorzien van maatwerk software om bediening van machines voor de klant zo makkelijk mogelijk te maken. Hydro-CAN besturingen zijn inmiddels te vinden in machines in de mobiele sector zoals de landbouw, transportsector, hulpverleningsvoertuigen en Offshore Wind Industrie.


Vroeger kenden machines vaak een grote besturingskast met dikke kabelboom voor de aansturing. CAN-bus besturing kan uit de voeten met slechts 4 draden en een micro-controller. Als voorbeeld: “Afgelopen jaar heeft DÉGRA met Hydro-CAN (onder andere) een project uitgevoerd waarin de aansturing van een machine is vervangen door CAN-bus. De traditionele PLC besturing ingebouwd in grote installatiekasten werd vervangen door CAN-bus besturing niet groter dan een koffer.”


Familiebedrijf DÉGRA uit Numansdorp levert elektrische/hydraulische en aandrijftechnische oplossingen voor uiteenlopende sectoren. DÉGRA is onder meer bekend van de verhuur en verkoop van liersystemen. De afgelopen jaren worden deze systemen veelal voorzien van een display en monitoring. Jan-Willem de Graaf (DÉGRA): “Het is voor ons een leuke uitdaging om een complexe machine uit te voeren met een intuïtieve CAN-bus besturing die voor de operator heel eenvoudig oogt en een plezier is om veilig mee te werken. Vroeger deden we dit nog met Hydro-CAN als partner en nu kunnen we dit veel verder gaan integreren. Hydro-CAN blijft werken vanuit Barneveld en zal ondersteund worden vanuit Numansdorp.”


Joram van Weerdhuizen (DÉGRA): “De klant krijgt dan eigenlijk het beste van twee werelden samengevoegd. De intensivering van de samenwerking zal zeker voor nieuwe technische mogelijkheden gaan zorgen.” Het team bij DÉGRA is de afgelopen jaren sterk gegroeid, met de mogelijkheden die we daarmee hebben kunnen we de techneuten bij Hydro-CAN ontzorgen. Lammert Kappers (Hydro-CAN): “We zijn heel blij met deze stap. Hydro-CAN is inmiddels een volwassen bedrijf wat kán en mág groeien, maar als techneuten willen we ons graag kunnen richten op de techniek. De expansie van Hydro-CAN zou zonder DÉGRA nog lang op zich moeten laten wachten. DÉGRA heeft echt een familiecultuur en dat zorgt ervoor dat wij ons helemaal thuis voelen.”


DÉGRA is een tweede generatie familiebedrijf dat elektrische/hydraulische aandrijftechnische oplossingen van ontwerp tot aflevering neer zet, als compleet systeem, niet alleen een paar componenten, maar ready to go. “We zetten de technische oplossing voorop, stellen onszelf de vraag: waar is de klant nu ècht mee geholpen en gaan vanuit daar samen met de klant op weg.” De technische denkwereld van DÉGRA is ruim en beperkt zich niet tot een standaard catalogus. Als je een techneut die vrijheid geeft komen er vernuftige oplossingen op tafel. DÉGRA is bovendien Service Partner van Bosch Rexroth, specialist op het gebied van Hägglunds-motoren en importeur van Wandfluh proportionele ventielen. In combinatie met Hydro-CAN, als solution partner Mobile Electronics van Bosch Rexroth, biedt dit gezamenlijk nieuwe mogelijkheden om het spectrum te verbreden.


Donderdag 11 mei 2023 houdt DÉGRA OPEN HUIS en zijn klanten en relaties van harte welkom om de wereld van aandrijftechniek, besturingstechniek en hydrauliek verder te komen ontdekken in Numansdorp.
www.degra.com | www.hydrocan.nl


Jan-Willem de Graaf en Lammert Kappers schudden elkaar de hand.

Waarom DEGRA?

  • Ontzorgen van A-Z 
  • Creatief en degelijk
  • Snel geregeld.