DEGRA
Engineering your solutions

Engelenburgerbrug Dordrecht

In het prachtige centrum van Dordrecht is de Engelenburgerbrug een monument die de historische binnenstad verbindt met de het schiereiland Het nieuwe Werck. De brug, die in 1910 is gebouwd, wordt in 2020 gerenoveerd. Omdat de Engelenburgerbrug één van de slechts twee bruggen is die de stad verbindt met het schiereiland is er een tijdelijke brug gebouwd. De bouw van deze tijdelijke brug is gedaan door DVA Engineering. In samenwerking met DVA Engineering mochten wij de twee lieren leveren inclusief powerpack die de brug openen.  

Technische vereisten

Voor dit project moesten beide lieren aan een aantal eisen voldoen. Beide lieren kunnen ieder 6 ton hijsen en voldoen hiermee perfect aan de technische specificatie voor het ophalen van de brug. Naast de kracht van de lieren is er extra stil gestaan bij veiligheid. Ook een tijdelijke brug moet voldoen aan de richtlijnen, DVA Engineering heeft een extern bureau gevraagd het samengesteld geheel te keuren.   

Hydraulisch aangedreven en robuust

Beide lieren worden hydraulisch aangedreven door ons standaard elektrisch aangedreven powerpack. Zoals alle Dégra lieren zijn de lieren voor dit project robuust en zo compact mogelijk uitgevoerd. 

Meer informatie

Wil je meer weten over dit project of heb je een vraag over ons aanbod lieren? Neem dan contact op via onderstaande contactgegevens.

3055-foto-tijdelijke-engelenburgerbrug.jpg

Waarom DEGRA?

  • Ontzorgen van A-Z 
  • Creatief en degelijk
  • Snel geregeld.