DEGRA
Engineering your solutions

Samenwerking NACAP en Dégra

Een samenwerking waar we met veel plezier op terugkijken is de samenwerking met NACAP. Het Australische bedrijf staat bekend als constructeur voor pijpleidingen en energie-infrastructuur in Australië en Papoea-Nieuw-Guinea. Het verplaatsen van zwaar materieel, zoals pijpleidingapparatuur, tegen een modderige helling op kan een behoorlijke uitdaging zijn tijdens de bouw- of grootschalige pijpleiding- en faciliteitenprojecten.

In samenwerking met NACAP ontwikkelde we daarom het Excavator Winch System. Door een Nacap-graafmachine te gebruiken in combinatie met de 20 tons lier van Dégra, kunnen zware pijplijnuitrustingen nu gemakkelijk tegen steile hellingen op worden getransporteerd.

Toepassing van de lier
Maar hoe werkt dit precies? Om zwaar materieel de helling op te helpen, verankert het Excavator Winch System zich in de grond en wordt het staaldraad met het materieel verbonden. Door het staaldraad in te halen helpt het Excavator Winch System het materiaal de heuvel op. Hoe dit er precies uitziet kun je zien op deze afbeelding.

Technische vereisten van de lier
De lier op de kraan moet allereerst sterk genoeg. Onze 20 tons lieren hebben voldoende trekkracht om het materieel omhoog te trekken. Naast kracht is ook de kabelberging een belangrijk aspect. Om op een afstand van 250 meter te kunnen trekken er voldoende kabelberging mogelijk zijn. De Dégra DHW355-200/100 kan 20 ton trekken op de 1e laag en heeft een grote kabelberging van 250 meter

Om in verschillende hoeken te kunnen werken heeft de lier een voorspoeler. Dit zorgt ervoor dat de kabel netjes op- en afrolt waardoor de kans op schade aanzienlijk kleiner is. NACAP heeft, om meer zichtbaarheid te creëren voor de machinist, nog een extra hulpmiddel geïnstalleerd om dit te waarborgen. Met een kleine camera boven de lier, waarvan de beelden in de cabine live te zien zijn, is de lier constant zichtbaar. 

Samenwerking
We werken graag samen aan technische projecten zoals deze. Het idee van NACAP is uitgevoerd door verschillende bedrijven die hun eigen expertise hebben ingezet. Zo ook Base Metal Fabrication die het anker en de stalen basis waarop de lier staat hebben ontworpen, gebouwd en gelast.

We willen Jamie Crawshaw, NACAP Plant Superintendent, bedanken voor de fijne samenwerking en het vertrouwen. Het eindresultaat en de drie lieren kun je zien op deze pagina in de fotogalerij. Op de twee lieren op deze pagina in de fotogalerij werden gecontroleerde werkingstests uitgevoerd.

Heeft u ook een technische vraag of oplossing waarin we met onze expertise op het gebied van lieren en powerpacks een bijdrage kunnen leveren? Neem contact met ons op via +31 186 65 21 89 of stuur een e-mail naar mail@degra.com.

 

Neem direct contact op
De Excavator Winch System
De Excavator Winch System
De Excavator Winch System
De Excavator Winch System
De Excavator Winch System
De Excavator Winch System
De Excavator Winch System
De Excavator Winch System
De Excavator Winch System
De Excavator Winch System
De Excavator Winch System
De Excavator Winch System
3013-excavator-winch-system-10.png

Waarom DEGRA?

  • Ontzorgen van A-Z 
  • Creatief en degelijk
  • Snel geregeld.