DEGRA
Engineering your solutions

Projecten

Wilt u meer weten over onze werkzaamheden? Onderstaande projecten geven in vogelvlucht weer wat we zoal voor onze klanten betekenen. Nieuwsgierig geworden? Bel ons of kom bij ons langs. We nodigen u graag uit om aan tafel met een kop koffie uw project te bespreken. 

Projecten - Aangepast ontwerp EHPU22 powerpack

Aangepast ontwerp EHPU22 powerpack

Onderscheidend aangepast ontwerp

Projecten - 5t tension haspelmachine

5t tension haspelmachine

DHSM-50 - Constant tension (CT) functie - Ingebouwd hydraulisch powerpack

Projecten - 2x 20t liersets met drum guards (Turn-key)

2x 20t liersets met drum guards (Turn-key)

Deze elektrisch hydraulische powerpacks met 2x 20t hydraulische lieren zijn eind maart afgeleverd bij onze klant.

Projecten - Vuilwaterpompen

Vuilwaterpompen

2x SP65 + 45 kW power pack

Projecten - Verhuur lier DHW7600 set met aandrijving

Verhuur lier DHW7600 set met aandrijving

Deze DHW7600 40 tons A&R winch is dit jaar geheel gerenoveerd en ingezet voor een verhuurproject.

Projecten - Compleet lierpakket

Compleet lierpakket

De Enguri stuwdam in Georgië is de derde hoogste dam van de wereld. Dit complete lierpakket zal daar gebruikt gaan worden voor baggerwerkzaamheden. Doordat we het totale pakket leveren zijn lieren en aandrijving op elkaar en de toepassing afgestemd.

Projecten - Duurzame upgrade van 50 jaar oude lier

Duurzame upgrade van 50 jaar oude lier

Voor een belangrijke klant hebben we in 2020 een 125 ton tractielier met bijbehorende storage lier en een voorspoeler geüpgraded. De opstelling wordt ingezet om stroomkabels van windmolenparken op zee aan land te trekken.

Projecten - Jaaroverzicht Projecten 2020

Jaaroverzicht Projecten 2020

Een ondenkbaar jaar. Wie ons allen twee jaar geleden had verteld dat je in 2020 met een mondkapje op bij de bakker naar binnen stapt hadden we dat niet gelooft. We maken er met elkaar het beste van, ook al is het gewone leven lang voor iedereen niet meer gewoon.

Projecten - Opbouw EHTU 22 power unit op locatie

Opbouw EHTU 22 power unit op locatie

Door de unit demontabel te maken en pas op locatie te monteren hebben we het mogelijk gemaakt een tugger te voorzien van een nieuw powerpack.

Projecten - Revisie lier

Revisie lier

Deze lier is totaal gereviseerd en er zijn ontwerp verbeteringen aangebracht.

Projecten - Renovatie tijdelijke ophaalbrug

Renovatie tijdelijke ophaalbrug

In het prachtige centrum van Dordrecht is de Engelenburgerbrug een monument die de historische binnenstad verbindt met de het schiereiland Het nieuwe Werck. De brug, die in 1910 is gebouwd, wordt in 2020 gerenoveerd.

Projecten - De zes voordelen van DynIce

De zes voordelen van DynIce

Staalkabel of dyneema? Onze lieren rusten we altijd uit met de beste keuze afhankelijk van de toepassing. Aan dit rijtje kunnen we sinds kort ook DynIce toevoegen.

Projecten - Van ontwerp tot levering in 2,5 week

Van ontwerp tot levering in 2,5 week

Van idee tot realisatie heeft het dit project 2,5 week geduurd. In deze tijd is er een technisch ontwerp gemaakt en is het set gebouwd in onze werkplaats. De lier heeft een aantal bijzondere technische kenmerken en is extra robuust uitgevoerd en zodoende voorbereid op de extreme omstandigheden rondom de poolcirkel.

Projecten - De Excavator Winch System

De Excavator Winch System

Een samenwerking waar we met veel plezier op terugkijken is de samenwerking met NACAP. Het Australische bedrijf staat bekend als constructeur voor pijpleidingen en energie-infrastructuur in Australië en Papoea-Nieuw-Guinea. Het verplaatsen van zwaar materieel, zoals pijpleidingapparatuur, tegen een modderige helling op kan een behoorlijke uitdaging zijn tijdens de bouw- of grootschalige pijpleiding- en faciliteitenprojecten.

Projecten - Lier volledig RVS uitgevoerd

Lier volledig RVS uitgevoerd

Deze week is de laatste hand gelegd aan deze bijzondere RVS lier.

Projecten - ‘Super Raptor’ de mobiele krachtpatser

‘Super Raptor’ de mobiele krachtpatser

De ‘Super Raptor’ is een hydraulisch powerpack. Het powerpack is compact en mobiel maar niet minder krachtig.

Projecten - Lierset met speciaal Dyneema

Lierset met speciaal Dyneema

We zijn trots op dit project. Bijzonder aan dit set is o.a. het speciale Dyneema-kabel welke gebruikt is. Dit touw is zo sterk dat het vergelijkbaar is met staaldraad in dezelfde diameter.

Projecten - Lier met trekkrachtaflezing

Lier met trekkrachtaflezing

Voor werkzaamheden waarbij het belangrijk is om met enige nauwkeurigheid de trekkracht te kunnen uitlezen is er een nieuwe oplossing. DEGRA heeft hiervoor een lier met geïntegreerde trekkrachtaflezing. Met deze load cell tafel is het gebruik van een load cell tussen de draad en de last verleden tijd. Het display geeft de actuele gemeten trekkracht weer en bovendien bestaat er de mogelijkheid om de uitgelezen trekkracht informatie via datalogsoftware te registreren. Zodoende heeft de operator altijd en overal de mogelijkheid om tijdens het bedienen van de lier de exacte uitgeoefende trekkracht af te lezen.

Projecten - Hydraulisch systeem voor Beaver

Hydraulisch systeem voor Beaver

Projecten - 5t turn-key winch system

5t turn-key winch system

Projecten - Diesel Hydraulic Power Unit

Diesel Hydraulic Power Unit

Begin februari mochten we deze diesel hydraulische unit met twee winches afleveren. De unit is voorzien van een paneel voor in de stuurhut. De hydrauliek unit is uitgevoerd met een tweevoudig proportioneel stuurventiel en kan zodoende twee lieren gelijktijdig proportioneel bedienen.

Projecten - Jack-up systeem

Jack-up systeem

Begin dit jaar mochten we een compleet jack-up systeem leveren aan onze klant. Cilinders, 4 x 5t hydraulische lieren en een 20ft container met geïntegreerd 4 x 45 kW electrisch hydraulische power unit.

Projecten - Constant tension winches

Constant tension winches

Deze compacte constant tension units hebben een maximale trekkracht van 50 kN.

Projecten - Load-out mooring project

Load-out mooring project

Voor een load-out mooring project van onze klant leverde wij uit voorraad diverse 35 en 50 tons hydraulische lieren voorzien van AMCA APV22 blok met manuele bediening bij de lier.

Projecten - Mobilisation HLCV

Mobilisation HLCV

Begin juni hebben we in de Rotterdamse Haven weer diverse lieren en power packs mogen mobiliseren op een Heavy Lift Crane Vessel.

Projecten - Turn-key liersysteem

Turn-key liersysteem

Voor een klant gespecialiseerd in zwaartransport en uitzonderlijke hijsprojecten bouwde wij 8 winch units. De units kunnen zowel per twee als ieder afzonderlijk radiografisch bediend worden. Door de compacte bouw van deze sets passen er precies 4 units in een zeecontainer.

Projecten - Hydraulische spudpaallieren voor baggerponton

Hydraulische spudpaallieren voor baggerponton

Voor onze klant welke actief is in constructieve waterbouw en bagger-, kust- en oeverwerken realiseerden wij een hydraulisch spudpaalsysteem.

Projecten - Diesel Hydraulische Unit voor heikraan

Diesel Hydraulische Unit voor heikraan

Custom built power pack voor heikraan

Projecten - Hydraulisch systeem voor backhoe ponton

Hydraulisch systeem voor backhoe ponton

Heavy duty 48 tons hydraulische spudlieren voor backhoe ponton. Voor dit baggerponton heeft DEGRA het hydraulisch systeem ontworpen en tevens de installatie verzorgd.

Projecten - Kantelbare spudinstallatie baggerponton

Kantelbare spudinstallatie baggerponton

Deze kantelbare spudinstallatie is speciaal door ons ontwikkeld voor het baggerponton 'Mathis". Deze spuds zijn voorzien van een pennenbaan. DÉGRA verzorgde de diesel hydraulische aggregaat, het hydraulisch systeem (leidingwerk, ventielen) verhaallieren, tandwielkasten t.b.v. spudpalen, radiografische bediening (van lieren en spudpalen).

Vorige1