DEGRA
Engineering your solutions

Lieren

Dit is een impressie van de lieren die wij kunnen leveren. Neem contact met ons op voor de actuele voorraad en mogelijkheden.
Bekijk ook ons aanbod van gebruikte lieren en huur lieren. Lieren met NEN 13852-1:2013, NEN14492-1:2006+A1:2009. Lieren gebouwd volgens klasse of typegoedkeuring van DNV/GL, Bureau Veritas, Lloyds Register, of een andere notified body. MOPS (Manual Overload Protection System) en AOPS (Automatic Overload Protection System). Lieren in marine uitvoering met 3-laags coating en gesloten lagers. Lieren in ATEX uitvoering. Lieren met CT besturing. Liersystemen met minimale down time.  

 
2027-industriele-remmen.jpg

60 ton hydraulische lier 699-600

TYPE: DHW699-600-1000-44-D
 
2232-eht-.jpg

EHTU50

TYPE: EHTU50
 
2233-ehtu-8-ton.jpg

8 ton turn-key hydraulische lierset

TYPE: EHTU80
 
2074-ehtu160.jpg

16 ton turn-key hydraulische lierset

TYPE: EHTU160
 
2068-manridinglier-small.jpg

Man-riding lier

TYPE: PL-2
2Volgende
Krachtige lieren uit voorraad 

Bij het kiezen van de juiste lier zijn toepassing, omvang en trekkracht belangrijk. Op deze website staan kleine lieren van 500 kg tot 3 ton. Deze zijn direct uit voorraad leverbaar net zoals onze 10 tons lieren, 15 tons lieren en 20 tons lieren. Ook voor zwaardere klussen waarbij 30 ton, 35 ton of wel 60 ton aan kracht nodig is leveren we uit voorraad. Met een ruime voorraad hydraulische lieren kunnen wij u snel een oplossing bieden. Meer kracht nodig? We ontwerpen en bouwen ook custom build lieren met een trekkracht van meer dan 100 ton. Bekijk ons aanbod lieren of neem contact op. 

Hijsen, trekken of ankeren?

De lieren uit ons aanbod zijn te gebruiken voor verschillende toepassingen: hijslieren, treklieren, tuggerlieren, bergingslieren, manrider lieren, vislieren, ankerlieren, sleeplieren en kaapstaanders. Neem voor advies contact op en vind de beste lier bij iedere toepassing.   

Custom built lieren 

Een belangrijk deel van ons werk bestaat uit onderzoek en ontwikkeling. Als de toepassing vraagt om meer dan een standaard lier ontwerpen en bouwen we de lier in onze werkplaats. Denk aan grotere lieren of extra opties zoals meer kabelberging, afwijkende afmetingen, een voorspoeler, vrijschakeling, gegroefde trommel, limit switch en/of aandrukrol. Wij bouwen onze lieren standaard zo compact mogelijk. Lieren met klasse, bijzondere certificering of speciale opties? We denken graag met u mee.  

Aandrijving van lieren 

Onze lieren kunnen op meerdere manieren worden aangedreven. Zo kiezen we de aandrijving die het beste past bij de lier, de locatie en het beschikbare vermogen. De meeste lieren hebben een hydraulische en/of elektrische aandrijving.  Ook voor een  elektrische of diesel hydraulische unit  leveren wij standaard of maatwerk oplossingen. 

Lieren voor alle branches 

In welke branche bent u werkzaam? Wij leveren al 40 jaar lieren aan verschillende branches waaronder de offshore, scheepsvaart, visserij, de maritieme sector, baggerij, binnenvaart en duik- en bergingsbedrijven.   

Staalkabel en Dyneema 

Er zijn veel uiteenlopende type kabels. De bekendste en meest gebruikte zijn Staalkabel en Dyneema.   
Beide type kabels hebben hun eigen voordelen. Dyneema is licht, drijft op water, is flexibel en heeft een hoge breeksterkte. Staalkabel bestaat uit verschillende draden die samen één staalkabel vormen. Staalkabel heeft een grote trekkracht en rekt en krimpt niet. Sinds kort hebben we ook DynIce aan dit rijtje toegevoegd. Een sterke kabel met de krachtige eigenschappen van Dyneema en hoge axiale stijfheid. Wij adviseren graag over de juiste keuze voor uw toepassing.  

Verschillende merken lieren 

Het aanbod lieren is enorm. Naast verschillen in toepassing en kracht is er ook keuze uit verschillende merken. Ons eigen merk DÉGRA lieren staan naast het Duitse merk Rotzler en het Italiaanse TMA. We zijn onafhankelijk en kiezen altijd de beste lier bij de toepassing te vinden.  

Gebruikte lieren en lieren huren 

Naast onze nieuwe lieren is er ook een ruim aanbod gebruikte lieren en zijn er liersets te huur.