DEGRA
Engineering your solutions

Lieren

Sorteren
 
Toon
 
 
2337-dsc-1129cut.jpg

35 ton hydraulische lier

TYPE: DHW-699-350-500-38-ZPGSDXB
 
2239-img-0537.jpg

50 ton hydraulische lier 488-500

TYPE: DHW488-500-250-44-ZPG
 
2946-dsc-6310-medium.jpg

50 ton hydraulische lier 488-490

DHW488-490-88-38-ZPNG
 
2027-industriele-remmen.jpg

60 ton hydraulische lier 699-600

TYPE: DHW699-600-1000-44-D
 
2232-eht-.jpg

EHTU50

TYPE: EHTU50
 
2233-ehtu-8-ton.jpg

8 ton turn-key hydraulische lierset

TYPE: EHTU80
 
2074-ehtu160.jpg

16 ton turn-key hydraulische lierset

TYPE: EHTU160
 
2068-manridinglier-small.jpg

Man-riding lier

TYPE: PL-2
2Volgende

Hydraulische lieren

Compacte hydraulische lieren met uiteenlopende trekkracht direct uit voorraad leverbaar. Bij het kiezen van de juiste hydraulische lier zijn toepassing evenals omvang en trekkracht belangrijk. Van compact en klein tot groot en heavy-duty. Kleine lieren van 500 kg tot 3 ton. Deze zijn direct uit voorraad leverbaar net zoals onze 10 ton lieren, 15 ton lieren, 20 ton en 30 ton lieren. Ook voor zwaardere klussen waarbij een zwaardere trekkracht van 30 ton, 35 ton, 50 ton, 60 ton, 80 ton of 100 ton nodig is hebben we modulaire ontwerpen voor handen. Dégra ontwerpt en levert lieren met planetaire tandwielkast, met axiale of radiale motor of lieren uitgevoerd met direct drive van Hägglunds. Met een ruime voorraad hydraulische lieren bieden wij snel een oplossing. Meer kracht nodig? We ontwerpen en bouwen ook custom build lieren met een trekkracht van meer dan 100 ton. Bekijk ons aanbod lieren.

Op deze pagina vind je een impressie van de lieren die wij leveren. Neem contact met ons op voor de actuele voorraad en mogelijkheden.

Hijslieren, treklieren en meer

U vindt hydraulische lieren voor verschillende toepassingen in ons aanbod. Allereerst zijn er de hijslieren en treklieren. Maar er is meer. Bijvoorbeeld tuggerlieren, bergingslieren, manrider lieren, vislieren, ankerlieren, sleeplieren en kaapstaanders. Neem voor advies contact op en vind de beste lier voor uw toepassing.    

Hydraulische lieren huren

Naast onze nieuwe lieren is er ook een ruim aanbod gebruikte lieren en zijn er liersets te huur.   

Custom built lieren 

Soms is er meer nodig dan een standaard lier. Een belangrijk deel van ons werk bestaat uit onderzoek en ontwikkeling. Daarom bouwen we, als de toepassing erom vraagt, een custom built hydraulische lier in onze werkplaats. Denk bijvoorbeeld aan grote lieren extra opties zoals meer kabelberging, afwijkende afmetingen, een voorspoeler, vrijschakeling, gegroefde trommel, limit switch en/of aandrukrol. Ook de custom built lieren bouwen we zo compact mogelijk.

Hydraulische lieren met klasse en certificering

Lieren met klasse, bijzondere certificering of speciale opties? We denken graag met u mee.  
Bij Dégra vindt u lieren die voldoen aan de NEN 13852-1:2013, NEN14492-1:2006+A1:2009. Ook bouwen we hydraulische lieren met specifieke klasse of typegoedkeuring van DNV/GL, Bureau Veritas, Lloyds Register, of een andere notified body.

MOPS en AOPS

Een overload protection system beschermt zowel last als de mensen die werken met de machines. Het is een veiligheidssysteem wat in werking treedt als er teveel last wordt gebruikt. Er bestaat zowel een MOPS (Manual Overload Protection System) als een AOPS (Automatic Overload Protection System).

Marine en ATEX uitvoering

We kunnen op aanvraag (standaard) lieren speciaal uitvoeren. Zoals een lieren in marine uitvoering met 3-laags coating en gesloten lagers. Of bijvoorbeeld lieren in ATEX uitvoering en/of met CT besturing.   

Aandrijving van hydraulische lieren 

De hydraulische lieren hebben aandrijving nodig. In de meeste gevallen door een powerpack of powerunit. De aandrijving van de lier is afhankelijk van de locatie en het beschikbare vermogen. De meeste lieren hebben een hydraulische en/of elektrische aandrijving.  Ook voor een geheel elektrische of diesel hydraulische unit  leveren wij standaard of maatwerk oplossingen.  

Hydraulische lieren offshore

Degra levert al 40 jaar lieren aan verschillende branches waaronder de offshore, scheepsvaart, visserij, de maritieme sector, baggerij, binnenvaart en duik- en bergingsbedrijven.   

Staalkabel en Dyneema 

Er zijn veel uiteenlopende type kabels. De bekendste en meest gebruikte zijn Staalkabel en Dyneema. Beide kabels hebben hun eigen voordelen. Dyneema is licht, drijft op water, is flexibel en heeft een hoge breeksterkte. Staalkabel bestaat uit verschillende draden die samen één staalkabel vormen. Staalkabel heeft een grote trekkracht en rekt en krimpt niet. Sinds kort hebben we ook DynIce aan dit rijtje toegevoegd. Een sterke kabel met de krachtige eigenschappen van Dyneema en hoge axiale stijfheid. Wij adviseren graag over de juiste keuze voor uw toepassing.  

Verschillende merken lieren 

Het aanbod lieren is enorm. Naast verschillen in toepassing en kracht is er ook keuze uit verschillende merken. Ons eigen merk DÉGRA lieren staan naast het Duitse merk Rotzler en het Italiaanse TMA. We zijn onafhankelijk en kiezen altijd de beste lier bij de toepassing.