DEGRA
Engineering your solutions

WERELDWIJD

Staalkabel of dyneema? Onze lieren rusten we altijd uit met de beste keuze afhankelijk van de toepassing. Aan dit rijtje kunnen we sinds kort ook DynIce toevoegen. Eerder was deze kabel al te zien op dit mooie set.

DynIce is opgebouwd uit 6 verschillende lagen met als resultaat dat de kabel rond blijft, ook als we deze onder spanning op een trommel wikkelen. Dat heeft enorme voordelen bij een kabelberging in meerdere lagen. Lees hier waarom wij enthousiast zijn over dit nieuwe type kabel.

1. Lichtgewicht en sterk
DynIce is lichter dan water en de kracht overtreft die van de meeste staalkabels met dezelfde diameter. Zodoende heeft de kabel zichzelf al bewezen in zowel de visserij als de offshore en is zeer geschikt voor lieren.

2. Hoge dwarsdoorsnede stabiliteit en axiale stijfheid
DynIce bestaat uit zes lagen waaronder een sterke kern en de DynIce Dux van Dyneema onder een gevlochten mantel. Deze lagen samen zorgen voor een hoge doorsnede stabiliteit en axiale stijfheid.
Dit zorgt ervoor dat de spoeleigenschappen van DynIce kabel vergelijkbaar zijn met die van traditionele staalkabel.

3. Draait niet onder belasting
Een ander voordeel is dan de DynIce mantel op bijzondere wijze is gevlochten. Deze techniek heeft als positief effect dat de kabel geheel in balans is. Zodoende draait DynIce niet onder belasting.

4. Veelzijdige dichtheid
De dichtheid van DynIce is 0,96. De kabel is daarmee lichter dan water en blijft dus drijven. Dit kan, in een uitvoering waarbij de kleur goed zichtbaar is, op zee heel praktisch zijn bij bijvoorbeeld mooring en verhaal toepassingen. Door de kern van DynIce te verzwaren is het ook mogelijk de dichtheid te vergroten naar 1,20 om de kabel te laten zinken.

5. Geavanceerd lierkabel van synthetische vezel
DynIce kabel heeft als basis Dyneema®. Dyneema is een Ultra High Molecular Weight Polyethelyne ook wel UHMWPE genoemd. DynIce dankt zijn kracht en lichte gewicht aan deze basis. De combinatie van Dyneema met de engineering van Hampidjan maakt DynIce een zeer geavanceerde lierkabel.

6. Inzetbaar voor vele branches
Al deze voordelen maken DynIce zeer breed inzetbaar. In veel verschillende branches heeft dit type kabel zich bewezen voor uiteenlopende toepassingen. Denk aan bergingswerkzaamheden, slepen, mooring, hijs- en trektoepassingen in de visserij, bagger, maritieme sector, militaire sector en op plezierjachten.

Meer informatie over DynIce? Neem contact via onderstaande contactgegevens.

Neem direct contact op
De zes voordelen van DynIce
De zes voordelen van DynIce
De zes voordelen van DynIce
De zes voordelen van DynIce
2970-dyneema-rope-winch.jpg

Waarom DEGRA?

  • Ontzorgen van A-Z 
  • Creatief en degelijk
  • Snel geregeld.